Skoči na glavno vsebino

PARK projekt

Namen projekta

V sklopu Produkcijske šole, s pomočjo mladostnikov izvajamo projekt, ki je nastal na pobudo le teh. Zamisel projekta je, da mladi dobijo priložnost, da pokažejo, da tudi oni nekaj zmorejo in lahko sami prispevajo k lokalni skupnosti. V ta namen bodo mladi, s podporo mentorjev iz Produkcijske šole, preuredili vrt, ki je v sklopu Mladinskega doma Jarše, le tega pa bodo lahko uporabljali tudi za svoje namene. Zamislili so si, da bi park uporabljali predvsem za druženje in organizacijo različnih družabnih dogodkov. Ta  bo tako dobil novo, bolj svežo, obliko in tudi nekaj uporabne površine, kjer se bodo lahko izvajale različne delavnice in drugi dogodki. Mladi se bodo lahko preizkusili v vrtnarjenju in pridelavi lastne zelenjave, prav tako pa so si mladi zamislili, da bi izdelali tudi manjši oder, kjer se bodo lahko odvijali različni nastopi.

Namen projekta je, da mladi dobijo svoj prostor, da le tega uredijo in zanj tudi skrbijo. Še bolj od cilja, pa je pomembna pot na kateri bodo mladostniki pridobili nova poznanstva, nova znanja in veščine. Preizkusili se bodo namreč v različnih, za življenje pomembnih, veščinah in se nekaterih tudi naučili. Med drugimi so to: načrtovanje in organizacija dela, sodelovanje v skupini, evalviranje narejenega, sodelovanje z okolico, urejanje okolice in vzgajanje različnih rastlin, uporaba različnega orodja in izdelovanje različnih lesenih izdelkov, ter še mnoge druge 

Cilji projekta:

  • Koristno preživljanje prostega časa.
  • Učenje osnov dela z lesom, zemljo, in drugih uporabnih spretnosti.
  • Usvajanje veščin sodelovanja, načrtovanja in organiziranja dejavnosti.
  • Ustvarjanje prostora, ki bo namenjen druženju in različnim dogodkom.
  • Privabljanje mladih iz lokalnega okolja.

Pričakovani rezultati:

  • Urejen park.
  • Povezava z lokalno skupnostjo. 
  • Prostor za druženje mladih, ki bo na voljo tudi po zaključku projekta.

Obdobje izvajanja projekta: 1. 1. 2022- 1.1.2023

Finančna podpora: Skupna vrednost projekta je 6.000 EUR in je v celoti financiran s strani Evropske Unije. Izvaja se v okviru programa Erasmus +, KA154-YOU-Young participation acitivities.

Dostopnost